Voel jij je al een tijdje niet helemaal top? Heb je last van vermoeidheid? Lukt het je niet om je overtollige kilo’s te verliezen? Stuk voor stuk redenen om eens te overwegen om je lichaam te reinigen van afvalstoffen en gifstoffen door te ontgiften of te detoxen. Het werkt namelijk niet alleen reinigend, het maakt je geestelijk helderder, je valt makkelijker af, het vermindert (pijn)klachten en je voorkomt ziekte. Kortom: voordelen alom! Lees snel verder.

Waarom je lichaam reinigen?

We hebben het allemaal druk, druk, druk. Het is soms lastig om alle ballen in de lucht te houden waarbij een drukke baan, je gezin, familie en vrienden om de hoek komen kijken. Hierdoor hebben we vaak weinig tijd en zijn we gemakzuchtiger geworden met ons eten. We consumeren steeds meer onnatuurlijk voedsel en nemen het niet meer zo nauw om gezond te koken en voldoende groenten te eten. Het feit dat de voedingsindustrie dan ook nog de nodige e-nummers en stoffen aan ons eten toevoegt werkt ook niet mee. We kunnen er niet omheen: onze darmen hebben het flink te verduren en kunnen vast komen te zitten. Bij Cooljuice adviseren we dan ook om drie keer per jaar een kuur te doen om je lichaam te reinigen van afvalstoffen en gifstoffen. Bijvoorbeeld één keer in de zomer (net voor of net na de vakantie), één keer in de herfst en nog één keer in de lente of winter.

De voordelen van het reinigen van je lichaam

We benoemde zojuist al kort een aantal voordelen van het reinigen van je lichaam. Maar er is meer, veel meer. Zo herstelt het de zuur-basen balans in je lichaam, draagt het bij aan een mooiere en stralendere huid, verhoogt het je zelfvertrouwen omdat je weer lekkerder in je vel zit en last but not least: het verhoogt je energieniveau waar door jij je als herboren voelt.

Hoe werkt het?

Het volgen van een sapkuur gaat als volgt: dagelijks nuttig je zes coldpressed juices die je naar eigen wens verdeelt over de dag. Je eet geen geraffineerde en bewerkte voeding. Het zit vol met schadelijke vetten, suiker en kunstmatige toevoegingen die het reinigen van je lichaam in de weg staan.

Je lichaam reinigen met een sapkuur én online begeleiding

Bij Cooljuice laten we je niet zomaar aan je lot over. Je ontvangt naast je box met koudgeperste groentesappen, boordevol vitamines en mineralen, ook een gratis mailing met tips en tricks voor het op- en afbouwen van je kuur. En alsof dat nog niet genoeg is ontvang je daarnaast ook nog de stay healthy guide. Welke sapkuur je kiest, bepaal je zelf. Je hebt de keuze uit de volgende 4:
3-daagse sapkuur
4-daagse sapkuur
5-daagse sapkuur
7-daagse sapkuur

Tips voordat jij je lichaam reinigt

In aanloop naar de start van de kuur zetten we hieronder wat tips voor je op een rijtje. Onder het mom van ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ vragen we hiervoor graag jouw aandacht.
Tip 1: Laat in de vijf dagen voordat je met de kuur start koffie, vlees, suiker/zoetigheden (inclusief zoetstoffen), bloem en witmeelproducten staan.
Tip 2: Bouw drie dagen voor de start van de kuur het eten van tarwebrood, pasta en koeienzuivel af. Eet tijdens de voorbereiding zoveel mogelijk puree en onbewerkte voeding, evenals groenten en fruit. Ook makkelijk verteerbare granen zijn goed, zoals zoete aardappel, quinoa, speltbrood, rijstwafels en havermout. Vervang vlees door vis, kip of ander gevogelte en eieren.
Tip 3: Laat een paar dagen van tevoren eten en drinken dat belastend is voor je lever en spijsvertering staan. Je kunt hierbij denken aan frisdrank, alcohol, gebak, zoutjes, frituur en eten uit zakjes en pakjes.

Download hier onze detox guide voor meer informatie over het reinigen van je lichaam.

Vraag maar raak!

Heb je nog vragen over het reinigen van je lichaam of loop je ergens tegenaan? Stuur dan een e-mail of spreek ons aan via de chat! —->
Je lichaam reinigen brengt tal van voordelen met zich mee, dat weet je inmiddels. Tóch ontkom je er haast niet aan dat het af en toe lastig is. Heb je een dip of drang naar ander voedsel? Ga niet bij de pakken neerzitten, zet door en trek aan de bel als we je kunnen helpen. We zijn er voor je. Succes met het reinigen van je lichaam!

Het Cooljuice Team

© 2017 Cooljuice - All Rights Reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?