Cooljuice @ School

ga gewichts- en gezondheidsproblemen tegen

Overgewicht is niet alleen een probleem dat bij volwassenen speelt. Ook kinderen worden steeds dikker. Inmiddels heeft één op de zes kinderen in Nederland overgewicht. Obesitas komt voor bij ongeveer 4% van de kinderen. Kinderen met overgewicht worden vaak volwassenen met overgewicht. Zo is overgewicht op zesjarige leeftijd een redelijke tot goede voorspeller voor overgewicht na de puberteit. En circa 70% van de obese kinderen zal obesitas hebben als volwassene. Kinderen met overgewicht voelen zich vaak buitengesloten en gediscrimineerd, wat uiteindelijk misschien tot psychische en lichamelijke klachten kan leiden. Hier hebben wij met zijn allen een taak! Dat betekent niet alleen behandeling van kinderen die al te dik zijn, maar vooral ook voorkomen dat kinderen te dik worden. Hoe eerder, hoe beter!

Leer kinderen op tijd goede gewoontes aan
Hoe jonger een kind is, hoe groter de kans dat het blijvend goede gewoontes aanleert. Door het stimuleren van een gezonde basisvoeding en beweging op scholen kan overgewicht worden voorkomen. Een belangrijk startpunt bij het stimuleren van een gezonde voeding is: terug naar de basisvoeding. Basisvoedingsmiddelen als groente, fruit, graanproducten. vlees, vis, magere en magere melkproducten. De gewichtsconsulent en het gebruik van Cooljuice op scholen kunnen daarbij een enorme steun in de rug zijn. Een flesje Cooljuice per dag kan al snel resultaat opleveren.

Goed advies, gezonde voeding
Een belangrijke rol is weggelegd voor de ouders van basisschoolkinderen. Zij hebben veel invloed op het eetgedrag van hun kinderen. Ze verzorgen de maaltijden en bepalen de voedselkeuze. Preventieve voedings- en bewegingsadviezen kunnen de kennis van ouders en kinderen vergroten. En uiteraard moeten ouders zelf het goede voorbeeld geven met gezond eten en volop beweging. Immers: goed voorbeeld doet goed volgen.

U kunt als docent of leerlingbegeleider een voedingscoach aan ouders adviseren of de  dialoog met ze aangaan.Wilt u uw leerlingen en hun ouders helpen bij het maken van een gezonde keuze? Vul het formulier in en u ontvangt een offerte op maat.

© 2017 Cooljuice - All Rights Reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?