Wat is Slowjuice?

Slowjuice is een speciale manier van persen. Groente en fruit worden op een lage snelheid geperst. Eigenlijk meer een soort kneuzen, te vergelijken met het koud persen van olijven of het kauwen met je gebit.

Voedingsstoffen blijven behouden.

Het sap wordt volledig van de pulp gescheiden en bevat nog alle essentiële voedingstoffen zoals vitaminen, mineralen en enzymen. Het wordt daarom ook wel ‘levend sap’ genoemd. Een slowjuicer of coldpress kan overigens probleemloos zowel harde als zachte groente- en fruitsoorten persen.

Is het anders dan sap uit een sapcentrifuge?

Een sapcentrifuge is een juist fast juicer. Een scherpe rasp draait op zeer hoge snelheid, tot wel 20.000 toeren per minuut. Hierbij mengt zich zuurstof door het sap waardoor het gaat oxideren en veel waardevolle voedingsstoffen verloren gaan. Ook sappen die zogenaamd als gezond in de winkels verkocht worden, zijn vaak op hoge snelheid geperst.

Geen toevoegingen.

Cooljuice is supergezond en puur natuur. We hebben een voorkeur voor biologische ingrediënten, direct van het land en van leveranciers die we kennen. Conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen horen daar niet in thuis vinden wij – in tegenstelling tot bijna alle juices die je in de winkel kunt kopen. Je proeft het verschil!

Houdbaarheid.

Vers is Cooljuice minimaal 5 dagen houdbaar (ongeopend en gekoeld bij 0 – 7 graden Celsius). Bevroren is Cooljuice tenminste 6 maanden houdbaar (max. -18 graden Celsius). Ontdooien kun je het beste doen door het een avond van te voeren in de koelkast te zetten. Gebruik nooit de magnetron want dan gaan alle goede voedingsstoffen verloren!

© 2017 Cooljuice - All Rights Reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?