Veelgestelde vragen

Hieronder lees je veelgestelde vragen over Slowjuices en Detoxkuren, uiteraard met antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij?  Stuur ons dan even een mail.

In een sapcentrifuge zit een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut).Hierbij mengt zich zuurstof door het sap, waardoor het al binnen enkele minuten begint te oxideren. Je herkent dit aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap. Ook de sappen die zogenaamd als ”gezond” in de winkels verkocht worden, zijn op hoge snelheid geperst met als gevolg dat er warmte bij vrijkomt.

Op deze manier vindt er veel verlies van voedingsstoffen plaats. Cooljuice wordt handmatig op langzame snelheid (82 toeren per minuut) koudgeperst zodat er geen verlies van vitamines, mineralen en sporenelementen plaatsvindt. Ook zijn er geen conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen in onze juices aanwezig, in tegenstelling tot bijna alle juices die je in de winkel kunt kopen. Je proeft echt het verschil!

Het reinigt je lichaam en je valt er van af. Het drinken van Cooljuice zorgt ervoor dat het lichaam afvalstoffen beter kan afvoeren. Hier wordt het lichaam niet alleen gezond van, maar ook los en soepel. Je krijgt meer energie, je voelt je sterker en zit beter in je vel. Het reinigt je organen zoals je darmen, nieren en lever.

Het eten (of drinken) van groente en fruit heeft een zuiverende werking op je lichaam. Het effect is dat het de vetverbranding stimuleert als gevolg van de langzame afgifte van insuline.

Ideaal voor sporters

  • snelle opname en lichte verteerbaarheid
  • sneller herstel na inspanning door afvoer van afvalstoffen (verzuring)
  • essentiële bouwstoffen en aminozuren voor o.a. opbouw en herstel van spierweefsel
  • voorkomt indirect blessures door hoge mineralen-afgifte en goede doorbloeding

Iedere rawjuice heeft z’n eigen ingrediënten en werking. Sommige juices zoals BeetUp zijn het meest geschikt voor sporters omdat het je uithoudingsvermogen verbetert. Andere juices zijn juist goed voor het verbeteren van je weerstand, hebben een vochtafdrijvende werking of helpen om de bloeddruk te verlagen. Welke Cooljuice je waarbij ondersteunt lees je bij de productbeschrijvingen op de bestelpagina.

Cooljuice mag niet te snel worden gedronken, neem rustig één slok tegelijk. Het is het beste dat het niet te koud is, om snelle opname te garanderen. Als je het sap rechtstreeks uit de koelkast haalt, is de temperatuur vaak te laag. De spijsvertering kan het dan ‘zien’ als afval. Dit geldt vooral voor mensen met een slechte leverfunctie.

Je moet groente- en fruitsappen drinken op een regelmatige, dagelijkse basis om de effectiviteit te maximaliseren. Zelfs een paar uur van het niet hebben in je systeem zal resulteren in een duidelijke fysieke impact, omdat delen van het lichaam die proberen zichzelf te verjongen meer nodig hebben.

Het is het beste om Cooljuice te drinken wanneer je maag leeg is. Met een lege maag bedoelen we 2,5 uur na een maaltijd tot 0,5 uur voor de volgende maaltijd. Elk tijdstip dat je maag leeg is tussen het moment dat je wakker wordt en 0,5 uur voordat je gaat slapen is goed. Zelfs vezels of een klein beetje eten zullen fungeren als een snack wanneer je dit eet tussen de maaltijden en veroorzaken schade aan je systeem.

Dit geeft aan dat je leverfuncties laag zijn, je hebt schadelijke bacteriën in je maag en de opgebouwde ontlasting in je darmen. Dit kan de voornaamste reden zijn. Mensen met deze neiging hebben een sterkere behoefte aan herstel van de leverfunctie door het drinken van juist meer groentesap. Het zal bacteriën in je systeem vernietigen en de absorptie van de spijsvertering verhogen, waardoor er volledig herstel van diarree plaatsvindt.

Alle Cooljuices zijn gluten- en lactosevrij. 

Gluten is een groep van eiwitten die voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en in de meeste haversoorten. Lactose, ook wel melksuiker genoemd, is een suiker die voorkomt in de melk van alle zoogdieren, koemelk bevat 4 tot 5 procent lactose

Cooljuice ontgift je lichaam en het afvoeren van de afvalstoffen kan leiden tot hoofdpijn en/of een misselijk gevoel. Als dat gebeurt, raden we aan extra water te drinken om de afvalstoffen beter af te voeren.

BELANGRIJK: het beste is om het sap minimaal een half uur vóór de maaltijd te drinken. Drink vóór en na elke sapje een half glas water. En gebruik minimaal 1.5 liter water per dag. Koffie en zwarte thee tellen hier niet mee omdat dat juist vocht uit je lichaam onttrekt.

Hoeveel je kunt afvallen is geheel afhankelijk van je overgewicht, het aantal dagen dat je een kuur volgt en hoeveel je erbij sport (beweegt). Gemiddeld val je een pond per dag af, mannen vaak iets meer.

Ja, dat kan! Onze orthomoleculaire voedingsdeskundige Jessica van Erkelens van praktijk In hart en Nieren kan je hierbij begeleiden. Neem een kijkje op http://natuurvoedinginhartennieren.nl/, of neem contact met ons op via info@cooljuice.nl

Vers en ontdooid plusminus 21 dagen (ongeopend en gekoeld bij 0/7 graden Celsius).
Bevroren is Cooljuice tenminste 6 maanden houdbaar (max. -18 graden Celsius).

Bevroren bij je thuis door Post nl. De dag vóór de levering krijg je een e-mailtje met de track en trace code. We leveren onze juices vers ingevroren om een optimale smaak te garanderen. Nadat onze juices bij je thuis afgeleverd zijn, moet je ze direct in de vriezer plaatsen. Invriezen heeft absoluut geen negatief effect op de smaak en kwaliteit. We raden af om het sap na ontdooiing nog een keer in te vriezen.

– in ruim lauwwarm water duurt ontdooien ongeveer 15 tot 20 minuten. Ontdooi absoluut niet in de magnetron. De magnetron vernietigt alle goede voedingsstoffen. En dat willen we niet!

– in de koelkast. Het duurt ongeveer 12 uur voordat de flesjes ontdooid zijn, je kunt ze het beste de avond van te voren uit de vriezer halen en in de koelkast plaatsen.

Soms kunnen de flesjes iets indeuken (vacuüm trekken) na het ontdooien. Dit komt omdat de flesjes bij het invriezen wat uitzetten en er lucht via de dop ontsnapt. Na het ontdooien krimpt het flesje, maar de dop laat geen lucht naar binnen: het gevolg is dat het flesje vacuüm trekt. Dat is een goed teken; hoe minder lucht in het flesje, hoe beter het behoud van alle vitamines, mineralen en sporenelementen.

Overal zie je mensen die drinken uit een plastic flesje dat vrijwel zeker gemaakt is van plastic dat Bisphenol A (BPA) bevat. Bisphenol A is een chemische grondstof en zit in heel veel verpakkingen, zoals plastic drinkflessen, babyflesjes, magnetronverpakkingen, de binnenkant van een pak melk en conserveringsblikken.

Volgens wetenschappelijk onderzoek is Bisphenol A slecht voor je gezondheid. BPA wordt heel langzaam vanuit de verpakking overgedragen aan drinken of voedsel.

Wat zijn de gevolgen? De stof lijkt op oestrogeen en beïnvloedt de vruchtbaarheid negatief. Daarnaast zorgt BPA voor een hogere kans op hart- en vaatziektes en diabetes, en richt het schade aan aan je lever.

In Canada is gebruik van Bisphenol A in verpakkingen inmiddels verboden. In Europa echter nog niet. Alleen in verpakkingen van babyvoeding is gebruik van Bisphenol A verboden. Wij van Cooljuice gebruiken gerecyclede flesjes dat geen BPA bevat. Cooljuice is dus een gezond sapje in een gezond flesje!

Glazen flesjes zijn uiteindelijk minder milieuvriendelijk. Het uitkoken (hergebruikklaar maken) van glazen flesjes kost veel water en energie. Daarnaast is glas veel zwaarder en kost het meer brandstof om te vervoeren. Ook is glas veel breekbaarder, zeker als je het in de vriezer bewaart. Daarom vinden wij plastic flesjes de beste oplossing. De flesjes zijn recyclebaar (RPET) en 100% BPA-vrij: dat betekent volledig gifvrij.

Wij gebruiken uitsluitend gebruik van natuurlijke, biologische verse ingrediënten. Het kan zijn dat b.v. de citroenen later in het seizoen iets bitterder smaken als net na de oogst. Zo zijn wij ook erg afhankelijk van het aanbod, de ene keer hebben wij watermeloenen uit Afrika en andere keer uit Zuid-Amerika, daar kan ook een smaakverschil ontstaan. Een ananas kan heel zoet zijn, maar kan ook minder zoet zijn. Zo werk het eigenlijk bij elk ingrediënt.

Cooljuice produceert volgens de hygiëne-code HACCP.

De sappen worden in een speciale koelverpakking per post verstuurd.

De kosten van levering, speciale koelverpakkingen en het inpakken zijn voor Nederland € 9.50,- en voor België € 12.50,-. Bestellingen boven de €100,- worden gratis verzonden.

 

Levering is in een speciale koelverpakking per post op dinsdag t/m zaterdag  via Post nl.
Je krijgt na het plaatsen van de order een bevestigingsmail.
Op het moment dat wij je pakket aanbieden bij Post nl  ontvang je een verzendbewijs met track en trace code.

Tips

  • Zorg ervoor dat je het pakket in ontvangst kunt nemen, desnoods zorg je ervoor dat de buren thuis zijn.
  • Als je kiest voor de mogelijkheid pakje gemak, zorg dan dat je het pakketje op de aangeven dag nog ophaalt om het z.s.m in de koeling of vriezer te plaatsen.
  • Plaats de flesjes na ontvangst direct in de koelkast of vriezer.

Als je vragen hebt over onze leveringsmogelijkheden stuur ons dan een email.

98% van de post word op tijd bezorg door Post nl, echter blijft er dus een kleine kans dat het pakketje om een externe reden niet op tijd wordt bezorgt. Hier kunnen wij als fabrikant niet garant voor staan. (artikel 5 van de algemene voorwaarden)

Als het pakketje niet tijd is geleverd door Post nl proberen wij hier altijd een passende oplossing voor te vinden. Zorg altijd dat je het pakketje bij de eerste aanbieding in ontvangt kan nemen om het z.s.m. in de vriezer te plaatsen.

 

Cooljuice werkt met verse producten en daarom accepteren wij geen retourzendingen.

Mocht er iets met het pakket aan de hand zijn, neem dan gerust contact met ons op.

info@cooljuice.nl

© 2017 Cooljuice - All Rights Reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?